АСФАЛТИРАН ДЕО УЛИЦЕ „МАРИНА ДРЖИЋА”
4.07.2014


Једна од најпрометнијих улица на територији Градске општине Палилула, улица “Марина Држића”, чија је реконструкција отпочела пре три месеца, добила је први слој асфалта и то само у делу до Француске улице. На деоници до комплекса Електронске индустрије, због нерешених имовинско правних односа, радови ће бити обуставњени до коначног решења. То је био повод да председник општине Палилула, Бобан Џунић са својим сарадницима, члановима општинског Већа, Светиславом Петровићем и Миланом Андрејићем обиђе градилиште.

Саобраћајница је дуга 894 метра, пролази поред највећег обданишта у Нишу и Основне школе „Бранко Миљковић“. До сада је асфалтирана једна трећина ове деонице. На почетку радова, договорено је да се пре стављања новог асфалта обнови водоводна мрежа, која је стара преко 40 година - рекао је председник Џунић. За ове намене, опредељена су средства са ставке за периодично одржавање, у износу од 39 милиона динара. Очекивао сам да ће се радови заврши у року од месец дана. Нажалост, увек се јави неки проблем. Сада је на потезу Дирекција за изградњу града и надлежна Управа да по хитном поступку реше имовинско-правна питања, како би се наставили радови. Ево, присутно је и незадовољство грађана зато што се радови одлажу. Међутим, правно имовински односи морају да буду решени. Важно је да се радови обаве  квалитено.

Осим радова на саобраћајној инфраструктури, модернизацији водоводне и канализационе мреже, приоритети општине Палилула до краја ове године, нагласио је Бобан Џунић, биће и унапређење пољопривреде производње,  запошљавање младих, брига о социјално угроженим категоријама становништва, деци и старијим особама. Очекује се да највећи део средстава за ове намене буде обезбеђен путем пројеката, из фондова Европске уније.(ЕКОполис, Д.Видојковић)